Čuvena utakmica Šibenke i Bosne u centru nove epizode serije "Crno-bijeli svijet"

Radiosarajevo.ba
Čuvena utakmica Šibenke i Bosne u centru nove epizode serije "Crno-bijeli svijet"
Čuvena košarkaška utakmica između Šibenke i Bosne, odigrana 1983. godine, u centru je zbivanja sljedeće epizode popularne hrvatske serije "Crno-bijeli svijet" koja će biti prikazana u ponedjeljak 14. januara na HRT-u.

"Prvo pomicanje kazaljki na ljetno računanje vremena izazvat će brojne zabune, a strasti će se uzburkati zbog legendarne košarkaške utakmice između Šibenke i Bosne. Kako zajedno idu navijačke strasti i infarktna utakmica, boca rakije i partija Čovječe ne ljuti se, Žungulova trava i na nju nenaviknuti studenti glume te Kipo na ozbiljnom novinarskom zadatku",  stoji u najavi druge epizode treće serije.

Prva epizoda treće sezone popularne serije "Crno-bijeli svijet" prikazana ovog ponedjeljka srušila je rekord gledanosti, a  pogledalo ju je 281.183 gledatelja u Hrvatskoj. Serija se počela prikazivati 2015. godine i prati doživljaje dvije obitelji za vrijeme '80-ih godina.

Glavni likovi Kipo i Žungul, mladi novinar i fotoreporter koje glume Filip Riđički i Slavko Sobin, osvojili su gledatelje, a njihove avanture diljem Zagreba i Jugoslavije kroz dvije sezone zabavljale su gledatelje koji su s nestrpljenjem iščekivali treću sezonu koja je krenula ovaj ponedjeljak.

Podsjetimo, 9. aprila 1983. godine odigrana je treća utakmica finala play-offa za prvaka Jugoslavije u košarci između Šibenke i Bosne. Nakon isteka 40. minuta, pri rezultatu 81:82, sudija Ilija Matijević dosudio je faul Sabita Hadžića nad Draženom Petrovićem.

Košarkaš Šibenke je iskoristio oba slobodna bacanja za pobjedu svog tima 83:82, no Košarkaški savez Jugoslavije je poništio utakmicu jer se prekršaj desio nakon isteka regularnog dijela utakmice. Na novu utakmicu u Novi Sad Šibenka nije došla pa je Bosna za zelenim stolom osvojila titulu prvaka Jugoslavije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije