U Libanu uhapšen bivši general zbog špijuniranja za Izrael

Radiosarajevo.ba
U Libanu uhapšen bivši general zbog špijuniranja za Izrael
Penzionisani libanski general uhapšen je pod sumnjom da je špijunirao za Izrael, saopćio je u utorak visoki libanski sigurnosni zvaničnik.

Bivši general iz Odjela za opću sigurnost ministarstva unutarnjih poslova među nekoliko je uhapšenih u posljednjim mjesecima u okviru pojačane kampanje u Libanu protiv onih na koje se sumnja da su prikupljali informacije o Hezbollahovim militantima za Izrael.

Sigurnosni zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman zbog osjetljivosti slučaja, izjavio je kako je penzionisani general poručio istražiteljima da je radio za Izrael više od 10 godina i da se redovno sastajao sa svojim izraelskim kontakt ljudima na evropskim destinacijama.

- On je također navodno koristio kompaniju u svom vlasništvu kao pokriće za obavještajni rad, izjavio je zvaničnik.

Zvaničnici izraelske vlade nisu htjeli komentirati te navode.

Libanski sigurnosni zvaničnik izjavio je da je bivši general bio pod nadzorom tri mjeseca i da je uhapšen u subotu. Njegova supruga također je ispitivana. Nikakvi drugi detalji nisu objavljeni.

fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije