HRT morao podići kredit kako bi isplatio plaće radnicima

Radiosarajevo.ba
HRT morao podići kredit kako bi isplatio plaće radnicima
Hrvatske radio televizije (HRT) nedavno je morala podići kratkoročni kredit kako bi namakla sredstva za isplatu plaća uposlenicima HRT-a.

Glasnogovornik HRT-a János Römer, potvrdio je da je uprava HRT-a uzela kredit kako bi riješila trenutni problem nelikvidnosti koji je nastao zbog globalne financijske krize.

Römer je također rekao da HRT nema problema s prihodima te je potvrdio da je HRT s jednom bankom potpisao kratkoročni angažman kako bi isplatio plaće djelatnicima.

Dodao je da će taj dug HRT vratiti kroz narednih nekoliko dana, ali nije htio govoriti o kolikom je iznosu kredita riječ kao niti kod koje je banke kredit podignut. Također nije htio komentirati navode da je problem likvidnosti nastao oko naplate oglašavanja na HRT-u.

Spomenimo da se godišnje za plaće zaposlenika HRT-a izdvaja oko 530 milijuna kuna.

Römer tvrdi da je dugoročni financijski plan HRT-a stabilan, međutim u poslovanju većih tvrtki u okolnostima financijske krize je normalno podizati kratkoročne kredite kako bi se riješili problemi likvidnosti.

index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije