Do maja Izvještaj EC o viznoj liberalizaciji

Radiosarajevo.ba
Do maja Izvještaj EC o viznoj liberalizaciji


Evropska komisija (EC) će ažurirani izvještaj o spremnosti BiH za liberalizaciju viznog režima pripremiti do maja, kada će i zvanično biti uručen vlastima BiH, rečeno je Feni u Delegaciji Evropske komisije u BiH.

Kako su pojasnili, Komisija je primila nekoliko nezavisnih izvještaja od stručnjaka iz zemalja članica Evropske unije koji su posjetili BiH tokom marta. Čeka se i da ostali izvještaji budu gotovi.

Na osnovu ovih izvještaja po svim blokovima mape puta, EC će pripremiti ažuriranu verziju Analize EC o spremnosti BiH za liberalizaciju viznog režima, koja je predana BiH u novembru prošle godine.

„Naš cilj je da budemo spremni i da imamo ažurirani izvještaj do maja, kada će biti zvanično uručen bh. vlastima“, potvrdili su u Delegaciji EC.

Navode kako još nije utvrđen datum održavanja sljedećeg tehničkog sastanka između BiH i Evropske komisije o liberalizaciji viznog režima, uz napomenu kako ovaj sastanak neće biti održan dok spomenuti izvještaj ne bude uručen vlastima BiH.

Fena/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije