Pomozi.ba / Obradujmo najmlađe: Obezbijedimo užine za socijalno ugroženu djecu

18. 01. 2019. u 10:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 400

Humanitarna organizacija "Pomozi.ba" sutra će organizovati humanitarni bazar, a sav prikupljeni iznos ide upravo za dječije užine.

"Prvo polugodište završili smo sa blizu 1.600 djece kojima smo svaki dan osiguravali užine, a i pored činjenice da je užina samo 0,50 KM, veliki broj roditelja nije u stanju da osigura djeci hranu u školi svaki dan. Ove subote, kupovinom na bazaru pomažete baš toj djeci", saopćeno je iz Pomozi.ba.

Projekat Užine su počeli u martu 2014. godine i od tada ga provodimo svake godine kao stalan projekat humanitarne organizacije. U školama u ruralnim sredinama užina za jedno dijete mjesečno iznosi 10 KM. Nažalost, mnogo roditelja ne mogu da djeci priušte to. Osim što su zbog toga djeca gladna tokom nastave, osjećaju se drugačije od svojih drugara koji imaju užine svaki dan.

"Djeca su najranjivija kategorija našeg društva i osjećamo dužnost da im obezbijedimo kvalitetne uslove. U saradnji sa školama osiguravamo da niko od roditelja i djece ne zna da djeca koja su korisnici ovog projekta zapravo dobivaju te užine besplatno, kako bismo ih dodatno zaštitili. Pored redovnih užina trudimo se povremeno djeci osigurati i voće kao i druge stvari koje ih obraduju", naveli su iz Pomozi.ba.

Osim tokom bazara projekat Užine možete pomoći i pozivom na broj 17002 i tim putem donirate dvije KM, odnosno četiri užine.

NEMA KOMENTARA