Mladić iz Sirije u BiH ostao bez obje noge, treba našu pomoć

Radiosarajevo.ba
Mladić iz Sirije u BiH ostao bez obje noge, treba našu pomoć
Foto: Pomozi.ba / Abdulrahman bio na putu ka boljem životu

Dvadesetogodišnji Abdulrahman kao dječak je s bratom pobjegao iz ratom zahvaćene Sirije, a na putu ka boljem životu koji ga je trebao čekati u nekoj od zemalja Evropske unije doživio je tešku nesreću, i to u Bosni i Hercegovini.

Njemu je u Zvorniku na pruzi voz smrskao noge, zbog čega su mu obje amputirane ispod koljena.

Bio je smješten u zvorničkoj bolnici, a nakon što su ljekari morali da ga otpuste, ni on ni brat nisu imali gdje, te je brigu o njemu preuzela humanitarna organizacija „Pomozi.ba“ uz saglasnost Službe za poslove sa strancima i Internacionalne organizacije za migracije.

Iz „Pomozi.ba“ danas su uputili apel za pomoć u prikupljanju novca za dvije proteze i ljekarsku skrb u narednom periodu.

U te svrhe do kraja decembra će u funkciji biti telefonski broj 17007, jedinstven za sve operatere, a putem kojeg se doniraju 2 KM.

„Abdulrahman i njegov brat Muhammed nisu ni slutili šta bi ih moglo zadesiti kada su iz Turske, u kojoj su boravili posljednjih nekoliko godina, krenuli prema EU. Razdvojili su se od porodice i pobjegli od rata, nadajući se da će izbjeći smrt, ranjavanja i strašne scene, ali je Abdulrahman i tri hiljade kilometara od kuće, u dalekoj Bosni i Hercegovini ostao bez nogu, te je zadobio težu povredu glave“, naveli su iz „Pomozi.ba“.

Abdulrahman je trenutno smješten u jednoj privatnoj ustanovi za zbrinjavanje starih i bolesnih lica u Sarajevu, a ogromnu podršku mu pružaju azni volonteri i organizacije. Njegov brat je u obližnjem hostelu.

Svi koji žele mogu pomoći i putem standardnih računa „Pomozi.ba“.

PayPal:
paypal1@pomozi.ba

Za novčane uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Bank BiH
154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE: UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje "Pomozi.ba", dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za Abdulrahmana

Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji:

Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Za Abdulrahmana
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije