Budi opet njihov heroj: Daruj krv mališanima oboljelim od raka

Radiosarajevo.ba
Budi opet njihov heroj: Daruj krv mališanima oboljelim od raka
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Darivanje krvi

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka uputio je poziv javnosti za akciju dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak, 24. oktobra od 8 do 17:30 sati u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH (Čekaluša 86 – kod Zubotehničke škole). 

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH. 

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje. 

"Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 24.oktobra od 08 do 17.30h u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!", poručili su iz Udruženja. 

“Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja!", riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući. 

Preporučujemo da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije