Akcija šišanja i doniranja kose u Zenici: Nove perike za hrabre mališane

Radiosarajevo.ba
Akcija šišanja i doniranja kose u Zenici: Nove perike za hrabre mališane
Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" / Akcija šišanja i doniranja kose u Zenici
U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

"Sve građane Zenice i okolice pozivamo da dođu u SC Džananović, 25. augusta od 12 do 18 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka", ističu iz Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" .

Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).

"Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu", napominju iz ovog Udruženja.

Projekat Moja kosa tvoja kosa podržala je i Amra Silajdžić Džeko donirajući svoju kosu i blizu 1.000 donatora iz BiH, regiona i šire.

Projekat Moja kosa, tvoja kosa podržan je od strane Vlade Švicarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije