Knjiga o BiH: I vi možete pomoći!

Radiosarajevo.ba
Knjiga o BiH: I vi možete pomoći!


Strani fotoreporteri i novinari koji su tokom Opsade i rata radili u Sarajevu i BiH odlučili su izdati knjigu fotografija i ratnih zabilješki. No, za takav poduhvat potrebna im je i vaša pomoć.

Pokretači projekta Bosnia Book 1992-95 su Jon Jones (The Sunday Times), Gary Knight (VII Photo), francuski novinar Remy Ourdan, koji je nedavno ponovo boravio u Sarajevu i bosanskohercegovački fotograf Zijah Gafić.

Planirano je da knjigu sačinjava preko 50 fotografija i zabilješki fotografa, novinara i pisaca, koji svi besplatno rade i ustupaju svoje radove na ovom projektu.

Za troškove štampanja knjige skupljeno je tek pola sredstava, a potrebno je 17.800 dolara. Vi svoj doprinos možete dati putem stranice Kickstarter.

Planirano je da knjiga ugleda svjetlo dana u julu ove godine, uz početak Sarajevo Film Festivala. Također, organizatori planiraju da 250 primjeraka knjige doniraju bibliotekama i obrazovnim ustanovama u BiH.


Ourdanov uvod u knjigu čitajte na našem portalu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije