Besplatna e-knjiga svim čitaocima: Kako trgovati zlatom?

Promotivni tekst
Besplatna e-knjiga svim čitaocima: Kako trgovati zlatom?
Jedan od najmodernijih poslova današnjice jeste trgovina cijenom zlata (takozvanim CFD-ovima zlata) na svjetskoj berzi putem interneta.

Ne morate biti finansijski ekspert da biste trgovali na svjetskoj berzi. Tamo već trguju milioni ljudi poput vas, kao i hiljade naših sugrađana.

FXLider, specijalno čitaocima Radiosarajevo.ba, poklanja e-knjigu Kako trgovati zlatom.

Preuzmite svoj besplatni primjerak i savladajte osnove trgovanja zlatom na najvećem tržištu na svijetu.

Knjigu možete preuzeti ovdje. 

Zlato – simbol bogatstva

fx_lider_zlato1.jpg - Besplatna e-knjiga svim čitaocima: Kako trgovati zlatom?

Zlato se tradicionalno smatra simbolom bogatstva, ali također se često koristi kao sigurna investicija koja zadržava svoju vrijednost u kriznim vremenima. Najveći dio globalne proizvodnje zlata obuhvataju Kina, Južna Afrika, SAD, Australija, Rusija i Peru, dok su najveći kupci Indija i Kina. Historijski gledano Južna Afrika je bila primarni proizvođač zlata.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom Kako trgovati zlatom možete preuzeti ovdje.

Zlato u brojevima

fx_lider_zlato22.jpg - Besplatna e-knjiga svim čitaocima: Kako trgovati zlatom?

Činjenica je da je iskop zlata veoma skup. Zbog visoke cijene eksploatacije iz rudnika vjeruje se da ukupan iznos ikad iskopanog zlata jedva dostiže 145,000 tona.

Globalna proizvodnja zlata i dalje je manja od potražnje. Sa trenutnim nivoom proizvodnje očekuje se da za manje od 45 godina ukupna ponuda više neće moći da zadovolji potražnju.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom Kako trgovati zlatom možete preuzeti ovdje.

Od polovine 2013. godine centralne banke drže oko 32.000 tona zlata što je oko jedne petine ukupne količine ikad proizvedene. Iz ovoga se jasno vidi da centralne banke imaju veliki utjecaj na kretanje cijene ovog plemenitog metala.

Upravo zato 15 najvećih evropskih centralnih banaka potpisale su sporazum na sastanku 1999. godine u Washington-u kojim se ograničava količina zlata koju zemlje potpisnice mogu kolektivno da prodaju u toku jedne godine na 400 tona.

Besplatnu e-knjigu pod nazivom Kako trgovati zlatom možete preuzeti ovdje.

fx_lider_zlato3.jpg - Besplatna e-knjiga svim čitaocima: Kako trgovati zlatom?

FXLider ima saradnju s Fortrade Limited – kompanijom koju je autorizirala i regulirala u Ujedinjenom Kraljevstvu FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leverage i nose visok nivo rizika za vaš kapital jer cijene mogu brzo postići nepovoljne za vas. Gubici mogu premašiti vaše depozite i od vas bi se moglo zahtijevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i nezavisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kojeg finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sljedstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na vlastiti rizik.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije