Sve je manje vjerovatan izlazak Schumachera iz kome

Radiosarajevo.ba
Sve je manje vjerovatan izlazak Schumachera iz kome

Bivši šef medicinskog tima Formule 1, Amerikanac dr Gary Hartstein, oijcenio je da je malo vjerovatno da će se Michael Schumacher probuditi iz kome u kojoj je od kraja decembra, kada je zadobio teške povrede glave na skijanju u Francuskoj.

Dr Hartstein koji je vodio ljekarski tim Formule 1 u periodu od 2005. do 2012. godine tvrdi da su u liječenju Schumachera napravljeni ozbiljni propusti, zbog čega je njegovo stanje pogoršano. On ističe da su greške napravljene prije njegovog dolaska u bolnicu u Grenobleu, kada mu je izazvana vještačka koma, javila je novinska agencija Fena.

Portparol Schumachera Sabine Kem izjavila je prošle nedjelje da će faza buđenja njemačkog šampiona potrajati "koliko to bude potrebno" i da cijela njegova porodica ima potpuno povjerenje u ljekarski tim bolnice u Grenobleu.

Schumacher je u vještačkoj komi od 29. decembra poslije teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stijenu. Bivši vozač Ferarija i Mercedesa od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije