Danas do 39 stepeni: Za sljedeću sedmicu najavljena promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Danas do 39 stepeni: Za sljedeću sedmicu najavljena promjena vremena
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Prijepodne na Vilsonovom šetalištu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Meteoalarm zbog vrelina je upaljen i danas.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 16; Bihać, Sanski Most, Sarajevo 20; Bugojno, Livno, Tuzla 21; Zenica 22; Gradačac 23; Grude 24; Mostar 27; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Temperatura mora je 26 stepeni.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz više svježine ugodnije će biti tokom jutra, potom su usljed intenzivnog i brzog porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće izraženije tegobe već sa ranim poslijepodnevnim satima. Negativni efekti vremenskih prilika pojačavaće se sa odmicanjem dana. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom, te se pridržavati preporuka nadležnih službi.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 30 do 36, na jugu 39 °C. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 34 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u istočnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 33 do 39 °C.

U utorak prije podne pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake praćen kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C.

U srijedu jutro u Bosni pretežno oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ostatku dana u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije