U ruševinama bunkera u Harkivu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke

0
Radiosarajevo.ba
U ruševinama bunkera u Harkivu pronađeno tijelo bivše brazilske manekenke
Foto: Twiiter / Thalita do Valle

Thalita do Valle, 39-godišnja bivša brazilska manekenka te ujedno i elitna snajperistica koja je dokumentirala ratne podvige na YouTubeu, ubijena je tokom ruskog raketiranja Harkiva, piše Mirror.

Tokom napada, život je izgubio i bivši vojnik brazilske vojske Douglas Buriga, koji se vratio u bunker kako bi pronašao Thalitu. Ona je bila jedini član jedinice koji je preživio prvi raketni napad, tvrde drugi borci, a imala je iskustva u prethodnim sukobima jer se borila protiv Islamske države u Iraku, što je i dokumentirala na svom YouTube kanalu.

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

Zbog prijetnji porodici: Irfan Peljto više neće suditi utakmice FK Sarajevo i FK Željezničar

Za vrijeme borbe u Iraku, prošla je snajpersku obuku i pridružila se Pešmergama, oružanim vojnim snagama kurdistanske neovisne regije u Iraku. Također, sarađivala je s jednim piscem kako bi to iskustvo pretvorila u knjigu.

Nakon što je preživjela bombaški napad u glavnom gradu Ukrajine, Thalita je objasnila svojoj porodici da ne može puno razgovarati jer su aktivnosti na mobilnom telefonu nadzirale ruske bespilotne letjelice i da će zvati samo da im javi da je dobro.

Zadnji put su razgovarali prošle sedmice u ponedjeljak nakon što se Thalita preselila u Harkiv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije