Ovo je žena koju je ubila ajkula u Hurgadi: Na odmoru bila sa suprugom

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je žena koju je ubila ajkula u Hurgadi: Na odmoru bila sa suprugom
Foto: Facebook / Nastradala Elisabet Sauer

Elisabet Sauer (68), penzionerka iz Austrije, otišla je sa svojim suprugom 2. juna na ljetovanje u Hurgadu, a samo dan pred polazak kući, 2. jula, usmrtila ju je ajkula.

Naime, ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad.

Uznemirujuću scenu snimili su očevici, a teško povrijeđena žena, kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu, odmah je prebačena u bolnicu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Cristiano Ronaldo odabrao novi klub?

Cristiano Ronaldo odabrao novi klub?

Međutim, uprkos naporima medicinskog osoblja podlegla je zadobijenim povredama, a vjeruje se da je preminula od "šoka", odnosno srčanog udara kao i uslijed velikog gubitka krvi.

Lokalna Zelena stranka u Kramzahu u Tirolu, saopćila je na Facebooku da je Elisabet bila lokalni odbornik od 1998. do 2004. godine.

"Žalimo zbog odlaska naše Elisabet, koja je stradala u tragičnoj nesreći. Naše najdublje saučešće porodici! Zauvijek će biti upamćena po svojoj toplini i saosjećanju", naveli su.

Podsjetimo, nakon što je austrijska penzionerka Elisabet preminula uslijed stravičnog napada ajkule u egipatskom ljetovalištu, austrijski portal Haute prenio je da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život. Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti i nalazila se "u kasnim četrdesetim" godinama.

"Žene su napadnute dok su plivale", piše u objavi Ministarstva na Facebooku, navodi Arab News.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije