Trumpove pristalice ljute: Protestuju ispred imanja i mašu zastavama

0
Hina
Trumpove pristalice ljute: Protestuju ispred imanja i mašu zastavama
Foto: EPA / Policija ispred imanja Trumpa

Vijest o pretrazi imanja bivšeg predsjednika SAD mobilizirala je neke od pristalica Donalda Trumpa.

Skupina pristalica okupila se ispred Mar-a-Laga, mahali su zastavama. Čelnik republikanske manjine u Zastupničkom domu Kevin McCarthy rekao je:

"Vidio sam dovoljno. Ministarstvo pravosuđa doseglo je nepodnošljivo stanje oružane politizacije."

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Izbjegnuta tragedija u Sarajevu: U Ferhadiji se ponovo obrušila fasada

Zanimljiv način vođenja evidencije: Donald Trump je dokumente bacao u WC šolju?

Zanimljiv način vođenja evidencije: Donald Trump je dokumente bacao u WC šolju?

Guverner Floride Marco Rubio, republikanac, tvitao je:

"Korištenje vladine moći za progon političkih protivnika nešto je što smo vidjeli mnogo puta u marksističkim diktaturama trećeg svijeta."

Jedna od okupljenih rekla je da je došla Trumpu izraziti podršku te da ne razumije zašto FBI ne istražuje sina Joea Bidena Huntera Bidena ili muža Nancy Pelosi.

Podsjetimo, bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da su agenti FBI-a pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi.

"Nakon rada i saradnje s relevantnim vladinim agencijama, ovaj nenajavljeni upad u moj dom nije bio potreban ni primjeren", rekao je Trump u izjavi.

Trump nije rekao zašto je izvršen pretres.

Mar-a-Lago je "trenutačno pod opsadom, napala ga je i okupirala velika skupina agenata FBI-a", izjavio je Trump i dodao:

“Čak su provalili u moj sef.”

Američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trumpovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u aprilu izvor upoznat s tim pitanjem.

Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u februaru obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale, koje je Trump odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

Nadzorni odbor Zastupničkog doma američkog Kongresa tada je objavio da proširuje istragu o Trumpovim postupcima i zatražio od Nacionalne uprave za arhive da dostavi dodatne informacije. Trump je prethodno potvrdio da je pristao vratiti određene zapise u arhiv, nazvavši to "običnim i rutinskim procesom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije