Tragedija u Americi: Dječak preminuo od gladi nakon što mu je otac doživio srčani udar

0
Radiosarajevo.ba
Tragedija u Americi: Dječak preminuo od gladi nakon što mu je otac doživio srčani udar
FOTO: Facebook / David Conde i njegov sin

Uzrok smrti njujorškog oca i njegovog dvogodišnjeg sina utvrđen je devet mjeseci nakon što su pronađeni mrtvi u svom stanu, rekli su dužnosnici.

David Conde, koji je preminuo u februaru, patio je od "kardiovaskularne bolesti", kazano je iz kancelarije šerifa okruga Ontario ranije ove sedmice za NBC News.

Njegov sin, David Conde mlađi, nakon toga je umro od gladi, dodala je policija. Njegova smrt proglašena je nesrećom.

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

Alen Pleh osuđen na osam godina zatvora

U kući u SAD pronađeno osam tijela, među njima šestoro djece: Imali su između jedne i 13 godina

U kući u SAD pronađeno osam tijela, među njima šestoro djece: Imali su između jedne i 13 godina

"Vjeruje se da je gospodin Conde prvi preminuo, a dijete nije moglo dobiti nikakvu ishranu nakon što mu je otac preminuo", saopćila je policija.

Tijela oca i sina pronađena su 15. februara u njihovom stanu u Ženevi u New Yorku. Zadnji put su viđeni živi 22. januara, obavijestio je NBC News.

Policajci su pozvani u apartmane Serenity Manor u februaru, nakon što David nije nikoga kontaktirao duže od sedam dana. Kada su policajci stigli u kompleks, zatekli su zaključana vrata i bili su prisiljeni provaliti.

Iako se činilo da je stan netaknut, poručnik šerifa okruga Ontario, David Cirencione rekao je da je bilo hladno, a grijanje nije bilo uključeno.

Policajci su tijelo oca pronašli u krevetu, a tijelo sina u njegovoj blizini.

"Nije bilo znakova borbe u stanu, nemamo razloga vjerovati da je još neko bio u stanu kada su njih dvoje preminuli. Ne znamo šta je uzrok njihove smrti u ovom trenutku", rekao je tada Cirencione.

"Želimo učiniti sve što možemo kako bismo dobili odgovore za porodicu kako bi se slučaj mogao zatvoriti", kazao je Cirencione, prenosi Democrat & Chronicle.

"Bila je to vrlo teška scena za nas, za sve hitne službe koje su morale ići tamo. Ovo nije nešto što viđamo svaki dan. Nije ugodno. Bila je to vrlo uznemirujuća scena", zaključio je on.

David, stariji imao je skrbništvo nad malim djetetom veći dio svog života, a djetetova majka nije bila prisutna u odgajanju mališana.

Vlasti su rekle da je porodica Davida starijeg pozvala policiju nakon što s njim nisu razgovarali danima, izvijestio je WHAM, podružnica rochesterskog ABC-a.

Prema osmrtnici dječaka Davida, mališan je imao medicinski problemom i tek je "nedavno naučio hodati, nakon mnogih operacija i mjeseci gipsa i rehabilitacije."

Opisan je kao prekrasan dječak s kovrčavim pramenovima, odlučnim osmijehom i ljupkom naravi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije