Srušio se putnički avion u jezero Victoria: U toku akcija spašavanja, ima poginulih

0
Radiosarajevo.ba
Srušio se putnički avion u jezero Victoria: U toku akcija spašavanja, ima poginulih
Foto: Twitter / Mjesto nesreće

Putnički avion se u nedelju srušio u jezero Victoria u Tanzaniji dok je pokušavao sletjeti na aerodrom u Bukobi, izvestila je državna kompanija Tanzania Broadcasting Corporation (TBC).

TBC je saopštio da je do sada spaseno 15 ljudi, ali nije još zvanično objavljeno koliko je putnika bilo u avionu Precision Air niti da li ima mrtvih.

Izveštaji lokalnih medija pokazuju da je u avionu bilo 49 putnika.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Avion, koji je poletio iz glavnog grada Dar es Salama, "jutros je pao u jezero Victoria zbog oluje i obilnih kiša", preneo je TBC.

Video snimci i slike koje su kružile društvenim mrežama pokazuju da je avion skoro potpuno potopljen, a iznad vodene linije vidljiv je samo njegov zeleni i braon rep.

Spasilački čamci su raspoređeni, a radnici hitne pomoći nastavljaju da spasavaju druge putnike zarobljene u avionu, dodao je TBC. Predsednica Tanzanije Samia Suluhu Hasan pozvala je na smirenost dok se spasilačka operacija nastavlja.

„Sa tugom sam primila vijest o nesreći u kojoj je učestvovao avion kompanije Precision Air. Budimo mirni u ovom trenutku kada spasioci nastavljaju sa spasilačkom misijom dok se molimo Bogu da nam pomogne", napisala je ona na Tviteru.

Aerodrom Bukoba leži na obali Victorijinog jezera, najvećeg afričkog jezera.

Precision Air je najveća privatna avio-kompanija u Tanzaniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije