Polili benzinom dječaka i zapalili ga, majka u šoku

Radiosarajevo.ba
Polili benzinom dječaka i zapalili ga, majka u šoku
Foto: Daily Mail / Nastradali dječak Kyrylo Yatsun

Ukrajinski osmogodišnji školarac Kyrylo Yatsun hospitaliziran je u kritičnom stanju nakon što su ga nasilnici zapalili.

Dječak je zadobio stravične opekotine na 35 posto svog tijela nakon šokantnog incidenta koji se dogodio u Dnjepru, četvrtom najvećem gradu u Ukrajini, piše Daily Mail, prenosi Net.hr.

Dječak se navodno igrao u dvorištu u blizini svog stambenog bloka kada su ga napali lokalni nasilnici koji su nekoliko godina stariji od njega. Huligani su prišli Kyrylu i natopili njegovu majicu benzinom te ga potom uz pomoć upaljača zapalili. Dječakova odjeća odmah se zapalila i pretvorila ga u ljudsku baktinju.

Smijali su se dok je gorio

Prestravljeno dijete palo je na zemlju vičući od bola dok su se napadači smijali i pobjegli s mjesta događaja, rekli su svjedoci. Neki su se prolaznici požurili pomoći dječaku, uspjeli su skinuti njegovu goruću majicu i ugasiti vatru prije nego što su pozvali hitnu pomoć.

Potom je u kritičnom stanju hitno prevezen na intenzivnu njegu i te je odmah podvrgnut operacijama. Tijekom operacija liječnici su uklonili mrlje oštećene kože s glave, ruku, torza i bokova. Posljednjih deset dana liječnici su se borili za Kyryloov život koji je još uvijek u opasnosti, piše Daily Mail.

Radimo sve što je u našoj moći na preživi. Pri svijesti je i može govoriti, ali njegove su ozljede zaista teške i život mu je još uvijek ugrožen”, rekao je za lokalne medije liječnik Artem Posunko.

‘Oni nisu djeca, oni su čudovišta’

Kyrylova majka Eugenia Yatsun stalno je u bolnici uz svoga sina.

“Rekao mi je da su mu to napravili namjerno bez ikakvog razloga. Oni nisu djeca, oni su čudovišta.”

Policija je pokrenula krivični postupak zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Napadači su identificirani i detektivi s njima obavljaju razgovore. Glasnogovornica policije Anna Starchevskaya rekla je: “Osumnjičeni kažu da nisu namjeravali zapaliti žrtvu i da je to bila nesreća. Istraga je u toku.”

Ako budu proglašeni krivima, napadači će biti smješteni u zatvoru za maloljetnike. Kyrylo će s druge strane provesti sljedeća dva mjeseca u bolnici te ga čekaju brojne operacije i dugi period rehabilitacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije