Bend Divanhana ima novu pjevačicu: Selma se takmičila u Zvezdama Granda

0
Radiosarajevo.ba
Bend Divanhana ima novu pjevačicu: Selma se takmičila u Zvezdama Granda
Foto: Printscreen / Selma Droce

Bend Divanhana ima novu pjevačicu.

O tome su javnost informisali preko društvenih mreža.

 "Draga naša raja,

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

Svaka čast: Umjesto svečanog prijema za Uskrs nadbiskup Vukšić darovao 500 obroka

s velikom radošću vam predstavljamo našu novu članicu Selmu Droce.

Rođena u Hamburgu u Njemačkoj, osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu završava u Mostaru, a diplomski i postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Tokom studija biva članica ansambla Etnoakademik gdje otkriva iznimnu strast prema tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine ali i fadu, orijentalnoj muzici i fusionu. Također, uzima učešće na projektu "Uvod u pop i jazz" uvaženog profesora Sinana Alimanovića, gdje ima priliku učiti o jazz harmoniji i improvizaciji. Dobitnik je priznanja zlatna značka na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Trenutno živi i djeluje na polju muzičke umjetnosti u Mostaru.

Selmu poznajemo dugi niz godina, s poštovanjem pratimo njen rad i sve njene uspjehe, vjerujući da će nam se putevi jednog dana sasvim sigurno sresti.

Sretni smo što ćemo, zajedno sa našom Selmom, pisati nove note za vas, zajedno pjevati, smijati se, plakati, širiti sevdah onako samo kako mi znamo, širom ovog šarenog dunjaluka.

Za svijet pun Ljubavi, za srca koja u sevdahu ljube i gore.
Volimo vas, plaho", navodi se u objavi.

Inače, Selma će u Divanhani zamijeniti Šejlu Grgić.

Nova pjevačica benda Divanhana takmičila se u ovoj sezoni Zvezda Granda. U prvom nastupu oduševila je žiri i osvojila maksimalan broj glasova.

[youtube][/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije