Lufthansa otkazuje hiljade letova u julu, evo o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba
Lufthansa otkazuje hiljade letova u julu, evo o čemu se radi
Foto: Lufthansa / Ilustracija

Njemačka avio kompanija Lufthansa otkazala je u julu dodatnih 2200 letova iz čvorišta u Frankfurtu i Muenchenu, istaknuvši nestašicu radne snage zbog većeg broja zaraženih COVID-19.

Prije dvije sedmice kompanija je izvijestila da će u julu otkazati 900 letova. U četvrtak su najavili da će "u sistemu otkazati daljnjih 2.200 od ukupno 80.000 letova".

"Otkazani će biti u prvom redu domaći njemački i letovi unutar Europe, ali ne oni na klasična odredišta za odmor, koji su dobro popunjeni u sezoni", poručili su iz avio kompanije, dodavši da bi mogli promijeniti i raspored letenja.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Lufthansa otkazala brojne letove zbog bolesnih pilota

Lufthansa otkazala brojne letove zbog bolesnih pilota

"Sistem su dodatno opteretili štrajkovi kontrolora leta, vremenske prilike i, posebno, veći broj radnika zaraženih COVID-19", objašnjavaju.

Putnici će biti odmah obaviješteni o otkazanom letu i dobit će, po mogućnosti, rezervacije za druge prikladne letove. Letovi unutar Njemačke do velikih aerodroma mogli bi biti zamijenjeni željezničkom vezom, dodaju u Lufthansi.

I član grupe Lufthansa Bruxelles Airlines otkazao je ove sedmice više od 300 letova zbog trodnevnog štrajka pilota i kabinskog osoblja koji je počeo u četvrtak. Radnici protestuju protiv prevelikog radnog opterećenja i sve lošijih uvjeta rada.

Štrajk je u glavnom gradskom aerodromu Bruxelles i u zračnoj luci Bruxelles South Charleroi zadao probleme nekoliko desetaka hiljada putnika, napominje agencija dpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije