Kompanija Donalda Trumpa proglašena krivom za poreznu prevaru

1
Radiosarajevo.ba
Kompanija Donalda Trumpa proglašena krivom za poreznu prevaru
Foto: EPA - EFE / Donald Trump

Firma "Trump Organization", u vlasništvu porodice bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, proglašena je krivom za financijsku i fiskalnu pronevjeru, na kraju suđenja u New Yorku, prenosi Slobodna Evropa.

Dvije podružnice Trumpove kompanije osuđene su po svih 17 optužbi za poreznu prevaru i krivotvorenje poslovne dokumentacije.

Kompanija "Trump Organization", koja upravlja hotelima, golf terenima i drugim nekretninama širom svijeta, suočava se sa novčanom kaznom do 1,6 miliona dolara."

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

Razbijeni izlozi pekare Manja u Sarajevu

Kanye West dao bizarnu ponudu Donaldu Trumpu, ovaj pobjesnio

Kanye West dao bizarnu ponudu Donaldu Trumpu, ovaj pobjesnio

"Porota koja se povukla 5. decembra razmatra presudu poslije više od mjesec dana suđenja proglasila je Trump Corporation i Trump Payroll Corporation krivim po svim tačkama optužnice, napisao je na Twitteru okružni tužilac Alvin Bragg.

Tačan iznos kazne odredit će sudac, a izricanja presude zakazano je za 13. januar.

Trump, koji je nedavno objavio da se ponovno kandidira za predsjednika SAD, rekao je da je slučaj protiv njegove kompanije dio politički motiviranog "lova na vještice".

Odvjetnik Trumpove kompanije Alan Futerfas najavio je žalbu.

Trump nije optužen u ovom slučaju. Iako kazna ne bi trebala značajnije pogoditi njegovu porodičnu kompaniju, mogla bi otežati njenu sposobnost za poslovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije