! / Polemika oko navodnog Kličkovog poređenja "ruskog agresora sa srbijanskim"

26. 05. 2022. u 22:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ova vijest je ažurirana 27. maja 2022. godine u 19:30 sati, nakon što je Vitalij Kličko dan poslije putem svog Facebooka demantovao navode da je poredio ruske okupatore sa srbijanskim na Kosovu. Naslov je promijenjen.

Trenutni gradonačenik Kijeva, glavnog ukrajinskog grada, Vitalij Kličko, a nekada vrlo uspješni bokser, boravio je danas u švicarskom gradu Davosu. 

Tamo se u razgovoru za lokalni list "Le Canton 27" zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom.

"Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće, kaže Kličko za pomenuti list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svjetski šampion u boksu, zahvalio se Albancima i na svesrdnoj humanitarnoj pomoći.

Inače, švicarski gradić Davos ovih je dana domaćin Svjetskog ekonomskog foruma koji se svake godine ovdje održava i na kojem se okupljaju najveći lideri svijeta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)