Jezivi prizori: Ruske snage "sravnile" ukrajinski grad sa zemljom

1
Radiosarajevo.ba
Jezivi prizori: Ruske snage "sravnile" ukrajinski grad sa zemljom
Foto: Twitter / Grad Marinka

Prema podacima iz 2015. godine u ukrajinskom gradu Marinka živjelo je preko 10.000 ljudi, ali od početka novembra 2022. u njemu više nema civila.

Ruska vojska objavila je fotografije iz okupiranog ukrajinskog grada Marinka u Donjeckoj oblasti koji je tokom rata potpuno uništen.

Korisnici društvenih mreža, kao i ukrajinske vlasti, burno su reagovali na kadrove iz zraka iznad grada Marinke.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Andrij Jermak, šef Ureda predsjednika, naglasio je da je Marinka prije rata bila živa i napredovala.

"Ovo je ukrajinski grad Marinka u regiji Donjeck. Bio je miran grad. Bio je... Sve dok ga ruski kriminalci nisu potpuno uništili. Povećajte fotografiju da vidite kako ništa nije ostalo", napisali su iz ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova.

"Marinka je potpuno evakuisana, u gradu nema nikog osim vojnika. Ne postoji način da tamo živi civilno stanovništvo. Ruske snage namjerno sravnjuju ruševine u gradu kako bi uništile sve zaklone, bez obzira na to da li je riječ o civilnom skloništu ili vojnom objektu. Uništavaju sve jer svojom taktikom ne mogu poraziti naše trupe. Zato uništavaju sve živo", izjavio je šef policije u Marinki Artem Šus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije