Intervju Kamale Harris za MSNBC je loše prošao: Kandidatkinja žestoko ismijana na društvenim mrežama

2
Radiosarajevo.ba
Intervju Kamale Harris za MSNBC je loše prošao: Kandidatkinja žestoko ismijana na društvenim mrežama
Foto: EPA - EFE / Kamala Harris

Kamala Harris učestvovala je u intervjuu sa Stephanie Ruhle iz MSNBC-a u četvrtak 26. septembar, ali je jedan odgovor posebno privukao pažnju na internetu.

Harris je tri puta ponovila riječ "holistički" za samo 23 sekunde kako bi naglasila kako povećati dostupnost smještaja.

"Na primjer, dio posla će se odvijati kroz ono što radimo u smislu davanja beneficija i pomoći državnim i lokalnim vlastima oko tranzitnih dolara", prvo je odgovorila.

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

Boris Pistorius: 'Ukrajina je samo početak za Putina, spremni smo postati stub odbrane od Rusije'

... i holistički gledajući na vezu između toga i stanovanja, i holistički gledajući na poticaje koje mi u saveznoj vladi možemo stvoriti za lokalne i državne vlade da se zapravo uključe u planiranje na holistički način koji uključuje davanje prioriteta pristupačnom stanovanju za zaposlene ljude", Haris je objasnila Ruhleu u nastavku izjave.

Razrađeni naglasak na riječi "holistički" ostavio je gledaoce u nedoumici o tome o čemu je Haris pričala dok su kritičari cijepali njenu najnoviju "salatu" od riječi na društvenim mrežama.

Pucano na kancelariju Kamale Harris: Istraga u toku

Pucano na kancelariju Kamale Harris: Istraga u toku

"Čini se da je Kamala upravo naučila riječ 'holistički'", stoji u izvještaju.

"Kamala je naučila riječ holistički, momci. Nastavlja ga koristiti tri puta za manje od trideset sekundi. Inteligentni ljudi ne pričaju ovako", napisao je konzervativni radijski voditelj Clay Travis na društvenim mrežama.

"Kamala je naučila novu riječ... 'holistički', gledajte je kako je ponosno koristi 3 puta u 15 sekundi", napisao je komičar Tim Young.

Pregled Harrisovih transkripata pokazuje da je potpredsjednica s vremena na vrijeme koristila tu riječ u pripremljenim govorima. Ali ona ga sve više koristi tokom svoje predsjedničke kampanje dok pokušava detaljno objasniti načine na koje planira riješiti probleme.

Harris se takođe oslanjala na riječ "holistički" tokom svog razgovora sa Nacionalnim udruženjem novinara ranije ovog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije