Iako nema nikakvo pravo na to, princ Harry dobio dozvolu da ovo obuče

0
Radiosarajevo.ba
Iako nema nikakvo pravo na to, princ Harry dobio dozvolu da ovo obuče
Foto: EPA / Bdijenje

William i Harry nosili su vojne uniforme nakon što je Harry dobio posebnu dozvolu da u ovoj prigodi odjene uniformu iako na to nema pravo.

Osmero unučadi pokojne kraljice Elizabete II., među njima i prinčevi William i Harry, nazočili su bdijenju uz odar njihove bake u Westminster Hallu. Sinovi kralja Charlesa III., odjeveni u vojne odore, proveli su na bdijenju uz lijes 15 minuta u golemoj dvorani Westminster Hall gdje je lijes izložen od srijede, prekriven zastavom na kojoj stoji kraljevska kruna.

William i Harry nosili su vojne uniforme nakon što je Harry dobio posebnu dozvolu da u ovoj prigodi odjene uniformu iako na to nema pravo budući da više nije radni član kraljevske obitelji nakon što su on i Meghan prije dvije godine napustili monarhiju, piše Slobodna Dalmacija.

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

Emotivna poruka Novaka Đokovića nakon rastanka sa Ivaniševićem: 'Goran je član porodice'

No, kako je njegov stric, princ Andrew, koji također više nije radni član kraljevske obitelji, dobio dozvolu da na bdjenju kraljičine djece u petak navečer, odjene uniformu, intervenirao je kralj Charles III. i njegovom je mlađem sinu također data dozvola da odjene uniformu. Tumači se to kao još jednom Charlesovom gestom dobre volje u nadi da može voditi prema obiteljskoj pomirbi.

Tokom 15-minutnog bdijenja William, sada princ od Walesa, stajao je na čelu ispred lijesa, pored njega su bili Zara Tindall i Peter Philips, djeca princeze Anne. Harry je stajao na suprotnoj strani od Williama, iza lijesa, a njemu uz bok bile su princeze Beatrice i Eugenie, kćeri princa Andrewa.

U sredini, sa svake strane lijesa, stajala su najmlađa unučad pokojne britanske vladarice, 18-godišnja lady Louise Windsor i 14-godišnji James, vikont Severn, djeca princa Edwarda i grofice Sophie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije