Sarajevski "High Voltage Rock" bend Snake Eater na mini turneji po Hrvatskoj

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski "High Voltage Rock" bend Snake Eater na mini turneji po Hrvatskoj
Foto: Zubaj Photography / Snake Ester u Puli

Sarajevski "High Voltage Rock" bend Snake Eater se vratio u Sarajevo sa mini turneje po susjednoj Hrvatskoj.

Naime, Snake Eater su proteklog vikenda nastupili na pulskom heavy metal festivalu Bloody Island. Festival je održan na staroj tvrđavi Punta Christo. Pored Snake Eatera koji je nastupio na festivalu kao jedini bend iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli metal bendovi Infernal Tenebra, Krematorium, Bezdan i Diamond Dust. Iako prvenstveno rock bend, Snake Eater se uklopio među metalce i razdrmao publiku za vrijeme svog nastupa.

 "Proveli smo dva odlična vikenda u Hrvatskoj gdje smo svirali nakon jako dugo vremena. Mislim da je ovo bio prvi put da promovišemo naš posljednji album "Sam protiv svih" pred publikom u susjednoj Hrvatskoj. Pred samu pandemiju COVIDa smo trebali imati mini turneju u regionu, datumi su bili dogovoreni, a onda su koncerti prestali. Sad nam je jako drago da smo uspjeli realizovati bar ova dva datuma i podsjetiti publiku da smo aktivni i da jedva čekamo da nas ljudi gledaju i slušaju. Zanimljivo je svirati pred publikom koja te ne poznaje baš najbolje i onda dobiješ nevjerovatne povratne reakcije. Čak su nam tražili da sviramo neke pjesme koje nismo stavili na setlistu." - govori basista benda Snake Eater, Gospodin Emir.

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

SAD stavile veto na prijem Palestine u punopravno članstvo UN-a

Ovo je treći nastup Snake Eatera sa novim gitaristom, Turbolover Savom. Sava je nekadašnji gitarista grupe No Rules koja je nastavila rad u Sloveniji nakon preseljenja osnivača Gorana Čampare Čampija.

Vikend prije nastupa u Puli, Snake Eater je nastupio prvi put i u Ivanić-Gradu sa punk folk atrakcijom Brkovi.

Više fotografija pogledajte na LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije