Dok je 'guglao' kako da se riješi tijela, Brian Walshe je bio u kući s još jednom ženom: Ko je ona?

2
Radiosarajevo.ba
Dok je 'guglao' kako da se riješi tijela, Brian Walshe je bio u kući s još jednom ženom: Ko je ona?
Foto: EPA - EFE / Brian Walshe

Brian Walshe koji je osumnjičen da je ubio svoju suprugu Anu Walshe tačno 48 sati pretraživao je na tabletu svog sina kako da se riješi tijela svoje žene. Sudeći po tome, telo Ane Walshe u kući je bilo sve do 2. januara, a u isto to vrijeme u kući o dečacima se brinula bebisiterka.

Ubistvo Ane Walshe dogodilo se najvjerovatnije u periodu između 1.30 i 4.55 sati, 1. januara ove godine. Nakon zločina Brian je krenuo da pretražuje kako da se riješi tijela, može li da baci dijelove tela, ali i koliko će vremena proći dok tijelo ne počne da smrdi.

Čitavog dana tog 1. januara, Brian je istraživao kako da se riješi tijela svoje supruge, koja je sudeći po tome šta je on kucao na internetu još uvijek bila u kući. Isto to ponovio je i više puta tokom 2. januara i to u 12.45 i 13.10, a potom i u 1.14 poslije ponoći. Sudeći po onome šta je Brian pretraživao i u tom periodu, Anino beživotno tijelo još uvijek je bilo u kući, jer Brian je tražio način kako da se reši njenog tijela.

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Od nedjelje novi raspored letenja sa Sarajevskog aerodroma: Uvedeno sedam novih odredišta

Brian Walshe stigao pred sud u Bostonu: Odgovara na optužbe za ubistvo supruge

Brian Walshe stigao pred sud u Bostonu: Odgovara na optužbe za ubistvo supruge

Tako je u 12.45 sati ukucao: "Testera najbolji alat za komadanje" u 13.10 sati: "Da li možete biti optuženi za ubistvo bez tijela?", a 12 sati kasnije pretražio je: "Može biti identifikacija sa slomljenim zubima?"

Prema njegovom iskazu koji je davao nakon što je prijavljen Anin nestanak, on je ispričao da je tog 2. janura odveo svoje šestogodišnje dijete na čokoladni milkšejk, dok je u kući bila bebisiterka sa drugo dvoje djece.

Kako je naveo policajac koji je učestvovao u potrazi za Anom Walshe, utvrđeno je da je ova Brianova izjava tačna, te i da je Brian sa djetetom bio van kuće između 8 i 10.30 sati ujutru.

Pojavio se dokaz koji može da riješi slučaj Ane: Policiji se javio komšija koji ima snimak kamera

Pojavio se dokaz koji može da riješi slučaj Ane: Policiji se javio komšija koji ima snimak kamera

Samim tim, prilično je jasno da je bebisiterka koja je došla da brine o dvoje mlađih sinova Ane Walshe bila u kući dok je Anino tijelo još uvijek bilo tu. Da li je ona primijetila nešto sumnjivo i šta biće otkriveno nakon njenog saslušanja, prenosi Blic.

U ovom trenutku, postoje indicije da je bebisiterka ključni svjedok u slučaju protiv Briana Walshea, a istražnim organima ona će morati da ispriča sve šta je zatekla u kući kada je došla da čuva djecu. Takođe, govoriće o ponašanju Briana kada je došla, ali i dječice jer su trojica sinova Ane i Briana sve vrijeme bila u kući dok je Brian ubijao Anu, ali se i rješavao tijela.

Podsetimo, Ani Walshe se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brian Walshe prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije. Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetlištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario. Brian Walshe se nalazi u istražnom zatvoru, gde čeka epilog istrage.

"Hacksaw best tool to dismember" and "can you be charged with murder without a body" are among Google searches prosecutors believe Brian Walshe made. Walshe is accused of killing and dismembering his missing wife, Ana Walshe. https://abcn.ws/3kqq7Dh

Posted by ABC News on Wednesday, January 18, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije