Da li će Ukrajina pristati na ove uslove?: Kremlj objavio uvjet za prekid rata

6
Radiosarajevo.ba
Da li će Ukrajina pristati na ove uslove?: Kremlj objavio uvjet za prekid rata
Foto: EPA / Rat u Ukrajini

Kremlj je još jednom poručio da ima vlastite uvjete za mirno rješenje rata u Ukrajini, ali zapravo se radi o ponavljanju nečeg što je već puno puta rečeno.

Prema riječima Dmitrija Peskova, glasnogovornika ruskog predsjednika Vladimira Putina, "Kijev mora uzeti u obzir nove stvarnosti" ako želi mirno okončanje sukoba.

U prijevodu, s kremaljskog novogovora to znači da bi Ukrajina trebala priznati rusku aneksiju četiri ukrajinske regije (Donjeck, Luhansk, Herson i Zaporižja) koje Rusija ne kontrolira u potpunosti, ali ih je proglasila dijelom ruskog teritorija nakon farsičnih referenduma održanih prošle godine.

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Još jedna subota, još jedna ARIA proslava – 15 godina sa vama

Peskov je ponovio da su uvjeti Rusije za okončanje rata "dobro poznati". Naime, Moskva je dosad u više navrata poručila da Ukrajina mora prihvatiti rusku okupaciju svoje četiri regije ako želi okončati rat. Izgledi da se to zaista i dogodi su neizmjerno maleni prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije