Treći antivakserski američki radijski voditelj umro u mjesec dana

8
Hina
Treći antivakserski američki radijski voditelj umro u mjesec dana
Foto: Facebook / Marc Bernier

Konzervativni radijski voditelj s Floride, žestoki protivnik cijepljenja protiv koronavirusa, umro je od posljedica COVID-a.

Marc Bernier umro je nakon trosedmične borbe s bolešću, objavila je njegova postaja. Bilo mu je 65.

"S velikom tugom WNDB objavljuje da je umro Marc Bernier, koji je informirao i zabavljao slušatelje WNDB-a više od 30 godina", objavila je postaja iz Daytona Beacha.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Bernier se zarazio prije tri sedmice. Voditelj koji je sam sebe zvao "Gospodinom Antivaksom" znao je reći i da se američka vlada "ponaša poput nacista" kad prisiljava ljude da se cijepe.

Osam dana prije njega umro je Phil Valentine, 61-godišnji radijski voditelj u iz Tennesseeja koji je izrugivao vakcinama protiv koronavirusa, ali je promijenio mišljenje pošto je obolio. On se s COVID-om borio mjesec dana.

Predomislio se, prekasno, i Dick Farrel, bivši komentator Newsmaxa i zagriženi antivakser.

Taj je radijski voditelj iz južne Floride umro 6. augusta, također u 65. godini, pošto je slušateljima govorio da se ne cijepe, nazvavši pandemiju "prevarodemijom".

I Farrel i Valentine, kako im je stanje postajalo lošije, pozivali su prijatelje i fanove da se ipak cijepe, zažalivši što to sami nisu učinili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije