Nezaboravne četiri noći kao kruna projekta 'Bendovi Zovu 033'

0
I.S.
Nezaboravne četiri noći kao kruna projekta 'Bendovi Zovu 033'
Foto: Sarajevo Pop Rock škola / Nezaboravne četiri noći kao kruna projekta 'Bendovi Zovu 033'

Mladost, muzika i talenat zvuče kao dobra kombinacija.

Upravo je to bio cilj Udruženja 'Pop Rock škola Sarajevo' kada su počeli sa projektom 'Bendovi zovu 033' - učešće mladih i djece u kreiranju muzičke scene Bosne i Hercegovine, a sve uz mentorstvo profesionalaca iz muzičkih i scenskih oblasti.

Nakon šest mjeseci koji su uključivali audicije, formiranje bendova, podjelu mentora, zatim obuku sviranja i navođenja mladih na kreativni proces rada, a nešto kasnije i - stvaranja prve autorske pjesme, pa sve do live nastupa u nekoliko bh. gradova, kao i na Radiju Sarajevo, devet bendova predstavilo se sinoć u glavnom bh. gradu.

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Dodik ponovo negirao genocid i Bošnjake nazvao muslimanima: "Mogu da žive na 25 posto teritorije"

Foto: Sarajevo Pop Rock škola: Nezaboravne četiri noći kao kruna projekta "Bendovi Zovu 033

Stučni žiri u sastavu Ismeta Dervoz, Hamdija Salihbegović, Amir Misirlić i Ahmed Švrakić dodijelili su vrijedne nagrade i slobodno možemo reći - stvorene su nove generacije muzičara.

Bend Post Rem osvojio je nagradu festivala za najbolji bend, a obuhvata studijsko snimanje i video spot autoske pjesme u Hayat production, kao i izdavača za Bosnu i Hercegovinu.

Ana Milanović - solistica benda je osvojila nagradu za najperspektivniji ženski vokal, a Luka Stanić - nagradu za najperspektivijeg mladog gitaristu festivala.

Bend Ekvivalenti je osvojio prvu nagradu publike Radija Sarajevo te studijsko snimanje autorske pjesme u Hayat production.

Adna Obuća - solistica benda je osvojila nagradu za najperspektivniji ženski vokal festivala, a Said Tutnjević je proglašen najperspektivnijim bubnjarem festivala.

Bend Morgana dobio je nagradu za najbolju autorsku pjesmu festivala koja obuhvata studijsko snimanje pjesme i promociju.

Ivan Rajić - solista benda je osvojio Nagradu za najperspektiviji muški vokal festivala.

Bend Jutro je ušao u finalni dio takmičenja, a njihova članica Adila Džindo je dobila nagradu za najperspektivniju basistkinju festivala, dok je Elma Šakić dobila nagradu za najperspektivniju klavijaturistkinju festivala.

Bend d' Slang je dobio nagradu publike - Radio Sarajevo, tačnije drugo mjesto, mjesto a njihov član Alen Cetin je proglašen ,ajperspektivnijim gitaristom festivala 'Bendovi Zovu 033'.

Iz benda Libero - Amar Ferhatović je dobio nagradu za najperspektivijeg basistu festivala, a Tarik Česljar je dobio Pohvalu za najperspektivijeg bubnjara festivala.

Duo Bluzze je dobio Nagradu Publike - Radio Sarajevo III mjesto kao i Nagradu za najkreativniji nastup na festivalu.

Metal bend Magnistick je predstavljao najmlađi basista Benjamin Brkić koji je dobio pohvalu za najkreativnijeg mladog basistu festivala.

Mentori u sastavu: Ismet Nuno Arnautalić, Dino Olovčić, Ernad Bihorac i Jasmin Fajić su radili sa ovim mladim bendovima u proteklih šest mjeseci. Svi bendovi su u ovom procesu napisali minimalno jednu autorsku pjesmu.

"Bendovi zovu 033"

Omladinski muzički festival "Bendovi zovu 033" koncipiran je tako da korisnici (djeca i mladi) u nekoliko faza dobiju svu adekvatnu podršku kako bi svojim participativnim djelovanjem utjecali na oživljavanje pop - rock kulture koja zadnju deceniju uglavnom stagnira u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

"Kroz implementaciju prve faze, koja je počela u januaru ove godine, okupili smo 5 profesionalaca koji rade sa 100 mladih muzičara iz 11 gradova Bosne i Hercegovine. U ovoj fazi mladi uz mentorstvo 4 puta mjesečno imaju dvosatne sesije na kojima dobivaju znanja u kreiranju vlastite muzike, medijskog ponašanja, skupnog muziciranja i djelovanja te drugih vještina neophodnih za djelovanje u muzičkoj industriji. Mjesečno se realizuju 24 sesije.

Tokom ove faze, komunicirajući kroz muziku mladi rade na poznatim pop rock obradama te ih se navodi na proces autorskog rada (pisanje tekstova, harmonije i aranžmana).

Druga faza je priprema za javni nastup, fotografisanje i promocija bendova, niz javnih nastupa, koncerata, komunikacija sa medijima, niz interaktivnih radionica, sesija i zajedničkih posjeta institucijama od značaja za razvoj bosanskohercegovačke kulture.

Treća faza projekta je trodnevni muzički festival takmičarskog tipa. Festival.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije