Srbija: Političar osumnjičen da je podvodio maloljetnice, na "zabave" dolazio i Dačić

3
Radiosarajevo.ba
Srbija: Političar osumnjičen da je podvodio maloljetnice, na "zabave" dolazio i Dačić
Wikipedia / Dragan Marković Palma

Nova afera potresa Srbiju, a sve su, po svemu sudeći, umiješane i "velike face".

Naime, Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom navoda iznijetih na konferenciji Marinike Tepić da je Dragan Marković Palma "podvodio maloljetnice" u hotelima u Jagodini.

„Mi imamo saznanja iz medija i inicijativu koja je dobijena od strane Dragana Markovića, kojom se zahtjeva utvrđivanje svih okolnosti, zbog čega ćemo formirati predmet radi prikupljanja obavještenja i utvrđivanja eventualnih postojanja krivičnih djela“, Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, piše N1.

Tužilaštvo bi uskoro trebalo da izda nalog policiji za prikupljanje potrebnih obavještenja o ovim događajima, odnosno da pokrene predistražne radnje.

Da podsjetimo, potpredsjednica SSP Marinika Tepić prikazala je na konferenciji za novinare video snimak za koji kaže da je svjedočenje čovjeka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao „podvođenju“ djevojčica i žena u tom gradu.

Dragan Marković Palma oglasio se nakon konferencije rekavši da je Marinika Tepić iznijela laži te da će zbog toga morati da ide, kako kaže, u zatvor.

Ivica Dačić, lider socijalista i predsednik Skupštine Srbije, koji je pomenut kao jedan od učesnika proslava zatvorenog tipa u Jagodini, na koje su, navodno, dovođene devojčice od 15 do 18 godina da "zabavljaju" goste, tvrdi da nikada nije prisustvovao takvim zabavama niti da ima bilo kakva saznja o tome.

"Išao sam na otvaranje fabrika, muzej voštanih figura, koncerte, naše predizborne skupove... Nikakvi tajni sastanci i skupovi, niti imam takva saznanja. Nikad u tako nečemu ne bih učetvovao. Ja sam pod pratnjom policije od 2008", rekao je Dačić.

"Mi imamo informacije samo sa konferencije za štampu, te je tužilaštvo iskoristilo mogućnost i postupilo na osnovu vijesti. Takođe, postupamo i jer nam je dostavljena inicijativa Dragana Markovića koji je podnio molbu da se pristupi detaljnom prikupljanju obavještenja i da se djeluje - kaže  Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini, piše Blic.

Navodi da Tužilaštvo kreće u prikupljanje svih potrebnih obavještenja u okviru predistražnog postupka.

Ivica Dačić - undefined

Foto: Pobjeda.me: Ivica Dačić

"U ovom predmetu ima dosta lica, a trenutno nemamo elemente ni za jedno krivično djelo, ni jednog konkretnog izvršioca jer ih ima više kao označenih. Mi treba da utvrdimo da li ima elemenata i za koje krivično djelo. U okviru predistrage u policiji će biti saslušani svjedoci" - navodi on.

Tepić je juče izrekla tvrdnje na račun Markovića, ali i još nekih osoba, za podvođenje žena i djevojčica u Jagodini.

Marković je odbacio takve optužbe i naveo da tužilaštvo ne mora da "troši papir za pozive", jer će sam danas otići da kaže da je Tepić izrekla "užasne laži".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije