Potpisan ugovor: Pacijenti iz FBiH od sada se mogu liječiti u splitskoj bolnici

2
Hina
Potpisan ugovor: Pacijenti iz FBiH od sada se mogu liječiti u splitskoj bolnici
Foto: Hitna pomoć KS / Hitna pomoć KS

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine i Klinički bolnički centar (KBC) Split potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, saopšteno je iz KBC-a.

Ugovorena je mogućnost upućivanja osiguranika Zavoda u KBC na neke složenije metode liječenja koje se u splitskoj bolnici redovito i uspješno provode.

To se prvenstveno odnosi na liječenje bolesnika s teškim oštećenjima krvnih žila srca, kao i onih s ugrožavajućim srčanim aritmijama, kada treba provoditi složene dijagnostičke postupke i liječenje invazivnim metodama, a u KBC-u će se liječiti i osiguranici Zavoda s teškim opekotinama.

"Ugovor predstavlja veliki iskorak u liječenju pacijenata s takvim bolestima jer je već od danas osiguranicima iz Federacije BiH je dostupno liječenje KBC-u. To je još jedan iskorak u kontinuiranom nastojanju Zavoda za poboljšanjem usluga liječenja iz svoje nadležnosti", rečeno je prilikom potpisivanja.

Zavod će se i dalje zalagati za povećanje sredstava i otvarati mogućnosti pružanja usluga liječenja i opskrbe lijekovima, omogućavanjem zaključivanja sličnih ugovora i s drugim klinikama, najavljeno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije