Nermin zvani 'Njonjo' iz Zenice pljačkao turiste po Makarskoj - pročitajte šta je rekao policajcima

8
Radiosarajevo.ba
Nermin zvani 'Njonjo' iz Zenice pljačkao turiste po Makarskoj - pročitajte šta je rekao policajcima
Foto: Avtokampi.si / Kamp Rivijera u Makarskoj

Devet mjeseci zatvora zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu u optužnici koju je podignulo protiv Nermina B. (41), zvanog Njonjo, iz Zenice i kojeg terete za dvije krađe u autokampu Rivijera u Makarskoj sredinom jula ove godine.

Optužnica ga tereti da je 17. srpnja 2022. prvo ušao u otključani kamper u vlasništvu slovenskog državljanina te je ukrao kožni novčanik s natpisom Samsonite, u kojem su se nalazili osobni dokumenti i bankovne kartice, uz 200 eura i 5200 kuna.

Nakon toga, Njonjo je ušao u šator njemačkog državljanina i ukrao dva parfema marke Paco Rabanne, prijenosni punjač za mobitel, prijenosni zvučnik marke JMB i dvije kape šilterice, ukupne vrijednosti 1.500 kuna (oko 400 KM), opisuje detalje Slobodna Dalmacija.

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Skupštine KS sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Bračni par iz BiH uz pomoć "specijalnog cekera" pljačkao prodavnice diljem Slovenije

Bračni par iz BiH uz pomoć "specijalnog cekera" pljačkao prodavnice diljem Slovenije

Nakon što ga je policija uhapsila, i u sobi koju je koristio pronašla novčanik i šilterice, Njonjo je, iznoseći svoju obranu, negirao krađe. Kazao je da je novčanik pronašao u smeću, a da su kape šilterice njegove i da ih je donio iz Bosne.

No policajci su tokom obrade, a s obzirom na to da su opljačkani stranci napustili državu, preko društvenih mreža kontaktirali oštećenike te su im pokazali fotografije pronađenih predmeta. Slovenac je prepoznao svoj crni novčanik te sličicu Gospe iz Međugorja koja se nalazila u njegovom novčaniku. I Nijemac je preko fotografija prepoznao kape šilterice, a kao dokaz da su njegove djelatnicima policije je proslijedio fotografiju unutrašnjosti svog šatora na kojoj se vide navedene kape.

"Kako se radi o okrivljeniku koji je počinio više kaznenih djela imovinskog karaktera, i to većinom na štetu stranih državljana, i na taj način, među ostalim, pridonio i lošem ugledu Republike Hrvatske kao turističke zemlje, izrečena kazna zatvora ukazuje se primjerenom", navela je u svojoj optužnici Nela Kustura, zamjenica Općinskog državnog odvjetništva Split.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije