Milanović očekuje da sve članice EU-a priznaju nezavisnost Kosova

4
FENA
Milanović očekuje da sve članice EU-a priznaju nezavisnost Kosova
Foto: EPA / Zoran Milanović

Hrvatska čvrsto podržava međunarodnu afirmaciju nezavisnosti Kosova i očekuje da ga priznaju sve članice EU-a, rekao je u utorak hrvatski predsjednik Zoran Milanović kosovskoj ministrici vanjskih poslova i dijaspore Doniki Gërvalla-Schwartz.

Milanović i Gërvalla-Schwartz koja boravi u službenoj posjeti Hrvatskoj razgovarali su o bilateralnim odnosima dviju zemalja, aktuelnom planu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, članstvu Kosova u Ujedinjenim narodima i ostalim međunarodnim organizacijama te o euroatlantskim perspektivama Kosova.

"Predsjednik Milanović potvrdio je ministrici Gërvalla-Schwartz da je Kosovo uvijek imalo i može nadalje računati na čvrstu podršku Hrvatske kada je riječ o međunarodnoj afirmaciji kosovske nezavisnosti te euroatlantskim perspektivama Kosova", stoji u saopćenju.

Povratak 'dream teama': Objavljen konačni spisak Amerikanaca za Pariz

Povratak 'dream teama': Objavljen konačni spisak Amerikanaca za Pariz

Zauzeo Milanović se da takvo mišljenje zauzme cjelokupna Evropske unija.

"Očekujemo da sve članice Europske unije priznaju nezavisnost Kosova", rekao je Milanović.

Hrvatski predsjednik je pozdravio napore u smjeru normalizacije odnosa između Kosova i Srbije što bi osiguralo dugoročnu stabilnost u jugoistočnoj Europi i europsku perspektivu cijeloj regiji.

Nezavisnost Kosova nije priznalo pet članica EU-a: Cipar, Grčka, Rumunjska, Španjolska i Slovačka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije