Zimska čarolija stiže u Pionirsku dolinu u Sarajevu: Čeka vas klizalište, sankalište, pjesma...

1
Radiosarajevo.ba
Zimska čarolija stiže u Pionirsku dolinu u Sarajevu: Čeka vas klizalište, sankalište, pjesma...
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Pionirska dolina

U Pionirsku dolini i zoo vrt u subotu, 17.decembra, stiže nova, najljepša, najzanimljivija Zimska čarolija.

Zimska čarolija sa sobom donosi klizalište, sankalište, bazar, radionice, koncerte, mnogo pjesama i igara vaših vršnjaka, mnoštvo likova iz crtića, slikanje, puno poklona, balona i još pregršt zanimljivosti.

"Počinje u subotu 17. decembra, ali traje sve do kraja raspusta, tako da ćemo narednih 45 dana u zoo vrtu klizati se, sankati, pjevati, plesati, poklanjati darove, znanje, učiti, hraniti životinje", naveli su.

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Pionirska dolina: Pogledajte kako izgleda zimska sezona u sarajevskom Zoo vrtu

Pionirska dolina: Pogledajte kako izgleda zimska sezona u sarajevskom Zoo vrtu

U subotu je otvorenje klizališta na mjestu autodroma, sa muzikom i bez bojazni da ćete pokisnuti, a klizaljke vas već čekaju spremne. Čim padnu prve pahulje počinje i sankanje, a i sanke smo obezbijedili za sve vas.

Pjesmom, plesom i zanimljivim koreografijama početak Zimske čarolije obilježit će i vaši vršnjaci veliki hor OŠ "Nafija Sarajlić", ali i ozbiljna gospoda udružena u hor "Ruže", a samu završnicu obilježit će nastup mališana, profesionalnih plesača plesnog kluba Astorija. Pripremili smo za vas i mnoštvo radionica, slatkiša, druženje sa Olafom, Mašom, Minnie, Medom Štedom, Spužva Bobom, Mazom, Sarkom, Insijem, Doktoricom Pliško, klaunom, Čustunkom.

"Imat ćemo i mini bazar, čekaju vas i topli napici, ali dobro se obucite, jer nas u subotu očekuje i snijeg, a naša zabava traje cijeli dan. Tražit ćemo i blago u Pionirskoj dolini, a dobit ćete i priznanje da ste Mladi ambasador svoga grada. Hranit ćemo zajedno i životinje, naravno one pitome, jer lav, lavica, tigrica su mačke koje se boje hladnoće. Međutim medo i njegova družina nisu otišli na zimsko spavanje, pa će biti u zoo vrtu tokom Zimske čarolije. Zimska čarolija počinje u 10 sati, pola sata potom u rad puštamo klizalište, prvo u 70-godišnjoj historiji zoo vrta, koncert i muzički program počinju u 11 sati, a onda kreće prava velika fešta, sa pregršt zanimljivosti i poklona", dodali su.

Plakat
FOTO: Facebook: Plakat

Tu su i u nedjelju sa mnoštvom zanimljivosti, klizanjem i sankanje i svakog narednog dana sve do kraja januara. Od svakog narednog vikenda uz mnoštvo sadržaja očekuju vas i dvosatni koncerti popularnog dječijeg benda "Frtutma kids".

"Pratite Facebook stranice KJKP Park Sarajevo i Pionirska dolina gdje ćete imati sve najave programa, jer i tokom radnih dana osim klizališta i sankališta pripremamo mnoštvo zanimljivih radionica, druženja. Pripremili smo i mini zoo na centralnom platou, a Pionirska dolina i zoo vrt već su obukli praznično svjetlucavo ruho, okićene su i dvije velike jelke. Ostalo vam nećemo otkrivati, neka to bude iznenađenje, stoga roditelje, nane, bake, dede, rođake za ruke i pravac u Pionirsku dolinu od subote svaki dan da se družimo do kraja raspusta", navode.

Djeco, roditelji, Sarajlije, mala i malo veća raja požurite u Pionirsku dolinu i zoo vrt u subotu, 17.decembra, jer nam...

Posted by KJKP Park Sarajevo on Monday, December 12, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije