Općina gradi otvorene i zatvorene bazene na Bentbaši, poznato kada počinju veliki radovi

0
AA
Općina gradi otvorene i zatvorene bazene na Bentbaši, poznato kada počinju veliki radovi
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Hadžibajrić o projektu izgradnje bazena

Među velikim projektima koje je rukovodstvo Općine Stari Grad Sarajevo najavilo za ovu godinu su početak gradnje velikog kompleksa bazena na Bentbaši i gradnja troetažne garaže na Trgu Austrije.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić održao je godišnju konferenciju i druženje sa novinarima na kojim su predstavljeni rezultata rada u protekloj 2022. i najavljeni projekti i planovi za 2023.

Dva najveća projekta iz 2022. u sarajevskoj Općini Stari Grad su izgradnja socijalne zgrade za smještaj sedam socijalno ugroženih porodica, koja je započeta u aprilu, a rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno do oktobra ove godine. Realizira se u saradnji sa Fondacije Hemiias humaniste Hajriza Brčvaka. Drugi projekt je sanacija stambenih jedinica za 35 socijalno ugroženih porodica je među onim koji se nastavlja s ciljem pomoći toj ugroženoj kategoriji.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Kako će izgledati novi bazeni na Bentbaši? Pogledajte predloženo idejno rješenje

Kako će izgledati novi bazeni na Bentbaši? Pogledajte predloženo idejno rješenje

Za ovu 2023. godinu Općina Stari Grad planira početak realizacije jednog od najvećih projekata u proteklim decenijama, a riječ je o izgradnji novog kompleksa otvorenih i zatvorenih bazena na Bentbaši, a za koje je već urađeno idejno rješenje. Početak gradnje očekuje se u septembru ove godine.

Još jedan veliki projekt planiran za ovu godinu u Općini Stari grad je izgradnja podzemne garaže na Bistriku, odnosno na Trgu Austrije. Planirana je i sanacija 33 ulice, tri veća projekta rekonstrukcije infrastrukture te drugi projekti.

O velikom projektu gradnje bazena na Bentbaši je kazao da to nije projekt važan samo za Stari Grad, već za Sarajevo i cijelu BiH te je dodao da očekuje podršku drugih instanci vlasti.

"Ovo je jedinstven slučaj kako se jedan sportsko-rekreacioni centar može urediti u skladu s prirodom jer ne treba zaboraviti da je Bentbaša zaštićeno područje i ne smije se odstupati od zaštite čovjekove okoline", kazao je Hadžibajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije