Nakon 10 godina: Krenuo brzi voz iz Sarajeva za Ploče

0
Fena
Nakon 10 godina: Krenuo brzi voz iz Sarajeva za Ploče
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Voz danas zvanično krenuo iz Sarajeva za Ploče

Sezonski brzi voz krenuo je jutros na promotivnu vožnju sa Željezničke stanice Sarajevo za Ploče nakon gotovo deset godina prekida.

Talgo voz će na liniji Sarajevo – Ploče – Sarajevo saobraćati od danas do 11. septembra petkom, subotom i nedjeljom.

Polazak voza iz Sarajeva je u 7.15 sati, a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak voza iz Ploča planiran je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Lideri trojke odgovorili na Dodikove ucjene: Objavili fotografiju na Facebooku, uz samo dvije riječi

Iz JP "Željeznice FBiH" podsjetili su putnike da su dužni kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati i na blagajni dostaviti - ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša. Takav postupak vrijedi i prilikom kupovine onlajn karata.

Napominju da je ta procedura je obavezna s ciljem efikasnije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku granice između BiH i Hrvatske u Čapljini.

Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, a povratna 41,10 KM.

Iz Željeznica FBiH su ranije saopćili da putnicima nude i niz povlastica, popuste kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika, kao i povlastice za studente, penzionere, osobe starije od 60 godina života, novinare i ratne vojne invalide.

Sporazum o uvođenju sezonskog voza na relaciji Sarajevo-Ploče postignut je sredinom juna u Zagrebu na sastanku predsjednika uprave - generalnog direktora Željeznica FBiH Enisa Džafića i predsjednika uprave „HŽ putnički prevoz“ Željka Ukića.

[youtube][/youtube]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije