Vlasnik 'Vatre' optužen za utaju poreza u iznosu od skoro pola miliona KM

2
Radiosarajevo.ba
Vlasnik 'Vatre' optužen za utaju poreza u iznosu od skoro pola miliona KM
Foto: Arhiv / Ilustracija

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Šaćira Čedića zbog krivičnog djela porezna utaja.

"Šaćir Čedić se tereti da od 2015. do 2019. godine u u svojstvu direktora privrednog društva 'Sarajka', u okviru koje posluju ugostiteljski objekti 'Vatra' , nije prikazivao stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet je umanjivao i na osnovu toga pravio lažne poreske prijave te plaćao manji porez nego što je trebalo. Na taj način je utajio porez u iznosu od 457.739,02 KM.

U optužnici je postupajući tužilac predložio trajno oduzimanje nezakonite koristi pribavljene krivičnim djelom, koja je već privremeno osigurana.

Za glavni pretres predloženo je saslušanje 19 svjedoka, dva vještaka informacijsko-komunikacijske i finansijske struke i izvođenje više od 7.000 hiljada materijalnih dokaza", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije