Uhapšene tri osobe iz Srbije, krali novčanike i mobitele u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Uhapšene tri osobe iz Srbije, krali novčanike i mobitele u Banjoj Luci
FOTO: Arhiv / Okružno tužilaštvo Banja Luka

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 2. aprila nakon zaprimljene prijave, identifikovali su i uhapsili tri osobe inicijala T.R., D.R. i D.A. iz Pančeva, Republika Srbija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Кrađa“.

Nadležnoj policijskoj stanici, istog dana, od strane oštećene osobe prijavljeno je, da je iz jedne trgovine u Banjoj Luci ukraden novčanik.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, utvrđeno je da su navedena lica na području grada Banja Luka, tokom mjeseca marta i aprila počinila još 4 krivična djela „Кrađa“.

Osumnjičeni su krali novčanike i mobilne telefone. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima procijenjena je na oko 2.500КM.

Кod navedenih osoba pronađena je i oduzeta određena količina novca, kao i mobilni telefoni, a za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz navedenih krivičnih djela.

"Oduzeti predmeti će biti vraćeni vlasnicima. S obzirom da se radi o državljanima Republike Srbije, nakon završene kriminalističke obrade, lica su predata Službi za poslove sa strancima, Terenski Centar Banjaluka. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", naveli su iz PU Banja Luka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije