U Tužilaštvo KS priveden vozač koji je usmrtio pješaka u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
U Tužilaštvo KS priveden vozač koji je usmrtio pješaka u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nesreća u Boljakovom potoku

Aldin Subašić (33), osumnjičen za je sinoć u 21.40 sati u sarajevskom naselju Buljakov Potok, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, upravo je predat u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, iz MUP-a KS je jutros potvrđeno, da je u nesreći koja se u 19.40 sati dogodila u ulici Smaje Šikala na mjestu poginuo pješak M. H. (1965), dok je povrede zadobio U. Dž. (1966).

Smrt M. H. na mjestu nesreće konstatirla je ekipa Hitne pomoći, koja je drugom pješaku ukazala ljekarsku pomoć, te ga prevezla u Opću bolnicu, odakle je pušten na kućno liječenje.

On je zadobio lakše tjelesne povrede, kazali su nam iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, policijski službenici su utvrdili da je navedenu saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “VW Touareg”, reg. oznaka K47-T-335.

Vozač je u 21,05 sati pronađen zajedno sa licem A.B., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji se se momentu saobraćajne nezgode nalazio u vozilu na mjestu suvozača.

Dana 11. septembra 3 sati ujutro, vozač A.S. je lišen slobode

Portal Radiosarajevo.ba saznaje da je za upravljačem vozila koji je usmrtio Sarajliju bio Aldin Subašić.

On je nakon hapšenja odmah priveden u prostorije MUP-a KS, gdje je tokom noćnih sati bio na obradi, a u 14.30 sati je predat u nadležnost Tužilaštva KS.

Saznali smo da se na suvozačevom mjestu se nalazio Almir Baličevac Kepa. On se sumnjiči za neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganja osumnjičenom nakon krivičnog djela.

Baličevac je od ranije poznat policiji, a u januaru ove godine za njim je bila raspisana potjernica MUP-a KS, po nalogu Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije