Ajkula ubila još jednu ženu u Egiptu: Stradala 500 metara dalje od mjesta prve žrtve

0
Radiosarajevo.ba
Ajkula ubila još jednu ženu u Egiptu: Stradala 500 metara dalje od mjesta prve žrtve
FOTO: Arhiv / Ljetovalište Hurgada

Nakon što je austrijska penzionerka Elisabeth S. (68) preminula nakon stravičnog napada ajkule u egipatkom ljetovalištu, austrijski portal "Haute" piše da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Nakon smrtonosnog napada ajkule u petak, egipatsko Ministarstvo životne sredine je danas izvijestilo da je drugu ženu napala i ubila ajkula istog dana. Ovaj incident dogodio se južno od primorskog ljetovališta Hurgada, samo 500 metara dalje od prvog napada. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

O drugom napadu ajkule izvestio je i novinar "20 minuta", koji je tamo na odmoru. Dva incidenta dogodila su se na udaljenosti od oko 500 metara.
Ministarstvo je pokrenulo istragu o incidentu i zatvorilo plažu na tri dana. Vodeni sportovi kao što su ronjenje, snorkeling, jedrenje zmajem i jedrenje na dasci nisu dozvoljeni u ovoj oblasti tokom ovog perioda, navodi se u saopštenju, a prenosi Reuters.

Ministarstvo je u svom saopštenju navelo da je formirana komisija koja će ispitati okolnosti napada i sve naučne razloge iza njih.

Takođe se napominje da je guverner guvernerata Crvenog mora, general-major Amr Hanafi, izdao naredbu da se obustave sve aktivnosti u oblasti oko napada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije