"Dok je Vučić predsjednik Srbije marihuana neće biti legalizovana"

0
Radiosarajevo.ba
"Dok je Vučić predsjednik Srbije marihuana neće biti legalizovana"
Foto: Radiosarajevo / Ništa od legalizacije marihuane u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin posjetio je jučer Studentski grad na Novom Beogradu i razgovarao sa studentima povodom obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama.

Vulin je istakao da lake i teške droge ne postoje i da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

"Čak 80 posto krivičnih djela nastaje i proističe zbog droge. Srpska policija nastavlja žestoku borbu protiv organizovanog kriminala i narko-dilera koji zarađuju ogromne svote novca trujući našu djecu, našu omladinu. Lake i teške droge ne postoje, i baš kao što hapsimo one s kilogramima kokaina ili heroina, isto tako hapsimo i one sa jednim džointom. Dok je predsjednik Vučić na čelu Srbije, dok sam ja ministar unutrašnjih poslova, marihuana neće biti legalizovana u našoj državi", poručio je ministar unutrašnjih poslova prilikom razgovora sa studentima.

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

On je naglasio da je Studentski grad kontrolisano mjesto, bezbjedno mjesto, ustanova koja ima svoja jasna pravila koja se poštuju, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije