Sarajevski lihvari prijetili žrtvi da će mu ubiti sina ako ne preda 60.000 KM

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevski lihvari prijetili žrtvi da će mu ubiti sina ako ne preda 60.000 KM
Foto: Tužilaštvo KS / Ilustracija / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nidala Hirkića, Denisa Bezeka, Murisa Filana, Bakira Bahtijarevića, Kemala Zahirovića i Amina Šehovića zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom iznuda.

Optužena grupa se tereti da je sa još tri maloljetne osobe, tokom januara i februara 2022. godine prijetila A. A. da će mu ubiti maloljetnog sina ukoliko im ne preda više od 60.000 KM.

Najprije su naredili maloljetniku da predstavi svom ocu nepostojeće probleme u koje je došao navodnom prodajom droge, tačnije, da je stvorio dugove prema dobavljačima droge u iznosu od 30.000 KM.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Nakon što je A. A. u strahu za svoj i život svoje porodice, došao na mjesto gdje su otpuženi zahtijevali, jedan od njih mu je prislonio pištolj na potiljak i tražio da preda novac. Oštećeni je tada predao kovertu u kojoj se nalazilo 10.000 KM da bi nedugo nakon toga predao još 20.000 KM.

Početkom februara, optuženi su ponovno kontaktirali A. A. i tražili još 30.000 KM i novu iznudu dogovaraju 10. februara 2022. godine na parking prostoru u blizini stadiona Asim Ferhatović. Maskirani i s fantomkama na glavi, uzimaju od oštećenog još 10.000 KM i uz prijetnju pištoljem ugovoraju isplatu preostalih navodno dugovanih 20.000 KM.

Nakon toga je uslijedilo hapšenje optuženih.

"Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje šest svjedoka, jednog vještaka, izvođenje presretnutih telefonskih razgovora optuženih i više od 60 materijalnih dokaza", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije