Apel tokom ljetnih vrućina: Pčele su ugrožene, možemo im pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Apel tokom ljetnih vrućina: Pčele su ugrožene, možemo im pomoći
Radiosarajevo.ba / Savjet kako pomoći pčelama

Zbog vrućina se na društvenim mrežama u Bosni i Hercegovini, a naročito na Facebooku, sve češće mogu se pročitati apeli savjesnih građana u kojima oni pozivaju ljude da ispred zgrada, na ulici i drugim javnim površinama ostave i napune posude s vodom i hranom za životinje lutalice.

Međutim, pažnju bh. javnosti svake godine privuče objava s Facebook stranice Tešanj.ba u kojoj se piše o pčelama.

Oni napominju kako i pčele tokom ljeta također mogu pronaći probleme...

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

"Tokom vrelih dana pčele pronalaze manje cvijeća koje se ionako suši i drugih izvora hrane. Voda je oskudna i mnogo se pčela utapa dok pokušavaju piti iz velikih vodenih površina poput bazena i bara", piše na Facebooku.

Dodaju i praktičan savjet u kojem se navodi sljedeće:

"Naribajte jabuku i dodajte malo vode u zdjelu. Pčele će moći uzimati šećere iz voća i piti vodu, a neće se utopiti jer mogu stajati na komadima voća jer populacija pčela je ugrožena. Dajmo im svu podršku koju možemo!", navodi se u objavi s Facebooka.

Ukoliko ste u prilici i želite pomoći ovim životinjama, uvažite ove savjete i pripazite na životinje koje same uvijek ne mogu pronaći dovoljno hrane i vode...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije