Policijska akcija u BiH: Zaplijenjene velike količine mina i drugog oružja i municije

2
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u BiH: Zaplijenjene velike količine mina i drugog oružja i municije
Foto: MUP TK / Minsko-eksplozivna sredstva

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su krajem prošle sedmice prilikom realizacije Naredbe Općinskog suda u Srebreniku i pretresa kuće i pomoćnih objekata u Srebreniku pronašli veću količinu eksplozivnnih sredstava.

"Prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice S.Dž., kao i pregleda lokaliteta u mjestu Babunovići, grad Srebrenik, a na osnovu prikupljenih operativnih saznanja koja su ukazivala da se na navedenim mjestima nalaze predmeti koji potječu iz krivičnih djela, na lokalitetu u mjestu Babunovići, u niskom rastinju, pronašli veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava.

Pronađeno je 30 trenutnih tromblonskih mina, 9 kumulativnih tromblonskih mina, 11 ručnih bombi i jedan ručni bacač granata.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Daljnjim operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da navedena minsko-eksplozivna sredstva pripadaju B.K. iz Srebrenika, a radi se o licu koje se nalazi u pritvoru, zbog ranije počinjenog krivičnog djela", navedeno je u saopštenju Uprave policije MUP-a TK.

O realizovanim aktivnostima upoznat je tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputama su pronađeni predmeti izuzeti, a policijski službenici nastavljaju rad u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Neovlašteno držanje oružja ili eskplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije