Policija i Tužilaštvo KS iznijeli nove informacije o ubistvu u Sarajevu

B. T.
Policija i Tužilaštvo KS iznijeli nove informacije o ubistvu u Sarajevu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija policije (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Nakon što je noćas na području Butmira, Općina Ilidža, uhapšen Sead  Tahirović, osumnjičen za jučerašnje ubistvo u Studentskom centru Nedžarići, u Sarajevu, sa novim informacijama  jutros su se oglasili su  iz Ministarstva unutrašnjih poslava i Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Kako je izjavio Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a, osumnjičeni je smješten u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode, te će nakon završene kriminalističke obrade u toku dana biti predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, podsjetila je da je osumnjičeni Tahirović nanio više povreda u predjelu grudnog koša A.Š., nakon čega je on preminuo. 

Podsjetimo, sarajevskoj policiji jučer je u 11.35 prijavljeno da je u zgradi Studentskog centra, došlo do sukoba nakon čega je jedna osoba ubijena, navodno, hladnim oružjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije