Pedofil iz BiH u bijegu: Majka čije je dijete zlostavljao ispričala šokantne detalje

11
L.S.
Pedofil iz BiH u bijegu: Majka čije je dijete zlostavljao ispričala šokantne detalje
Privatna arhiva / Monstrum

„Ne da je užasno, ovo je nešto na šta niko ne može biti 'spreman', ovo su rane koje ne zarastaju i agonija koja ne prestaje već 18. dan“, počinje svoju priču za Radiosarajevo.ba o hororu kroz koji prolazi, majka čije je dijete napastvovao I.M. (59) iz Kaknja, tačnije očuh od djevojčicinog oca.

„On je u našim životima od 2013. godine, što znači da je to osoba koja moje dijete poznaje od rođenja. Četiri puta je seksualno zlostavljao, prijetio joj i prepadao je. Ona je vrlo jako i inteligentno dijete, dijete koje govori tri jezika, dijete koje je uvijek moglo sve...Samo ne izaći na kraj sa zatrašivanjem i prijetnjama“, govori za Radiosarajevo.ba potresena majka (identitet poznat redakciji).

Ističe kako je, nažalost, tek četvrti put uhvatila monstruma na djelu.

Pobjegao mi je, dijete se prelomilo i ispričalo mi sve, pokazala mi je, plakala je govoreći da ne želi ugroziti nikoga, ali da ne može više izdržati. Sve se desilo 12. februara, nakon 40 minuta od saznanja i njegovog bijega, bila sam s djetetom u stanici policije i sve prijavila...“, govori majka.

Kako ističe isti dan 12. februara u 15:03 su njegovo auto snimile kamere, „policija mi je garantovala da neće uspjeti da napusti grad, ali istu noć je auto ostavio u blizini graničnog prijelaza Izačić".

"Po navodima ljudi iz Kaknja od 14. februara do 16. februara je viđen u Kaknju, 20. februara je uočen na Kastelu, vratio se u Banja Luku. Prepoznali su ga, pozvali policiju udaljenu nekih 300 metara, policija je došla nakon 35 minuta, ali ga nije pronašla i nisu ga uhvatili“, pojašnjava majka.

Pedofil prijavljen i 1994. godine

Ističe kako su došli do jezivih i šokantnih saznanja, naime on je 20. januara prijavljen za silovanje dječaka u Kaknju, dijete od 12. godina.

„Telefon mu je oduzet i poslan na vještačenje, a on pušten na slobodu. Isti dan je došao u Banja Luku i u narednim danima uradio mom djetetu što je uradio...“, kaže slomljena majka.

Navodno je s migrantima boravio u prostoru bivše Građevinske škole. Tu su pronađene njegove stvari, koje, kako tvrdi majka „sa sigurnošću pripadaju njemu i koje ima duži niz godina“.

Iako je policija garantovala da je prvi dan raspisana potjernica, 12 dana kasnije ispostavilo se da se 'očekuje raspisivanje potjernice'. Tokom naše agonije došli smo do saznanja da je on osoba koja cijeli život pravi krivična djela, a da je za seksualne i krvne delikte bio prijavljivan i 1994. godine, kao i to da iza sebe ima i zatvorske kazne u Njemačkoj."

Upućen i apel građanima!

„Niko od nas se ne osjeća mirno, niti sigurno,ali mi je predočeno da je moje dijete 'samo predmet'. Tako da ,što se tiče policije, zaista nemam nikakvih očekivanja. Nekoliko dana unazad meni su jedina nada ljudi,koji bi monstruma mogli prepoznati i spriječiti da ovakvo zlo uradi jos nekom djetetu, ukoliko to već nije.

Moje dijete nije njegova prva žrtva, mnogi su se oglušili na moje molbe da mi pomognu, da ona barem bude zadnja žrtva I.M.“, kazala je žalosna majka za Radiosarajevo.ba i istakla kako nema minute, a da ne razmišlja u blizini kojeg djeteta je sada.

U Okružnom javnom Tužilaštvu Banja Luka potvrdili su nam da je 23. februara 2021.godine, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 7. u vezi sa stavom 3. i 1. KZ R protiv osumnjičenog I.M.

“Navedeni predmet je dodjeljen postupajućem tužiocu u rad. Više informacije iz pomenutog krivičnog spisa ne možemo saopštiti u cilju zaštite maloljetnog lica”, naveli su iz Tužilaštva za Radiosarajevo.ba.

Apelujemo da ukoliko prepoznate osobu sa slike, pedofila inicijala I.M., odmah pozovete policiju!

Monstrum Ivica Mišković - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije