Optužen zbog prijetnji trebinjskom tužiocu: "Ostroga mi, odoh po pušku, ubit ću ga"

2
Radiosarajevo.ba
Optužen zbog prijetnji trebinjskom tužiocu: "Ostroga mi, odoh po pušku, ubit ću ga"
PrtScr / Okružni sud Trebinje / Ilustracija

Zoran J. iz Trebinja optužen je da je prijetio da će uzeti pušku i ubiti tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju riječima: "Odoh kući po pušku, ubit ću M. P. Ostroga mi, odoh po pušku, ubit ću ga".

Protiv njega je podiglo javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala koja ga tereti za krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca, a potvrdio je Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci.

Prema navodima optužnice, on je 10. juna ove godine u Trebinju u 16.15 sati, prijetio ubistvom M. P., okružnog javnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju.

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

Predsjedništvo BiH u New Yorku: Razgovorali s generalnim sekretarom UN-a o rezoluciji o Srebrenici

Potvrđena optužnica zbog fingiranja saobraćajnih nesreća, optuženi i policajci

Potvrđena optužnica zbog fingiranja saobraćajnih nesreća, optuženi i policajci

"Putem telefona pozvao je B. M., koja obavlja funkciju okružnog javnog tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, koju od ranije poznaje. U toku razgovora sa istom izrazio svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem M. P, u vezi sa njegovim postupanjem kao tužioca u krivičnom predmetu Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju koji se vodi protiv D. B. a zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti", navodi se u optužnici.

U tom predmetu oštećena strana je bio Zoran J., te je prilikom razgovora sa B. M. prijetio da će ubiti tužioca M. P.

"Prijetio je riječima: Odoh kući po pušku, ubit ću M. P., Ostroga mi, odoh po pušku, ubit ću ga pa nakon što mu je B. M rekla da se smiri, isti je nastavio da prijeti ubistvom javnog tužioca M. P., riječima: Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smještaj i hranu, svoju djecu sam obezbijedio sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu", navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je prijetnju ubistvom javnog tužioca je iznio u vezi sa vršenjem njegove službene dužnosti u navedenom krivičnom predmetu.

B. M. je, kako se navodi, odmah o svemu obavijestila oštećenog M. P., što je kod njega izazvalo osjećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

"Dakle, ozbiljno prijetio da će napasti javnog tužioca u vezi sa vršenjem tužilačke dužnosti, a djelo je izvršeno uz prijetnju ubistvom, čime bi učinio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca", zaključeno je u optužnici, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije