Oglasili se iz GSS-a Kantona Sarajevo o utapanju djevojke u Miljacki

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz GSS-a Kantona Sarajevo o utapanju djevojke u Miljacki
Foto: GSS Sarajevo / Akcija potrage

U Sarajevu se sinoć mlađa ženska osoba utopila u Miljacki. Policiji je prijavljeno da je u 1:58 iza ponoći jedna osoba pala u rijeku Miljacku nakon čega je uslijedila potraga.

O ovom tragičnom slučaju oglasili su se iz Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo.

"Po pozivu Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite KS u 02:20, počelo je okupljanje svih timova GSS KS na mjesto posljednjeg viđenja tijela u vodi nakon čega su timovi raspoređeni na tri pozicije u vodi i više pozicija na obali.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Tragičan kraj potrage: Žena se utopila u Miljacki

Tragičan kraj potrage: Žena se utopila u Miljacki

Poslije opsežne pretrage nabujale Miljacke, uočeno je tijelo i timovi su organizirano pristupili akciji njegovog zaustavljanja i sigurnog izvlačenja na obalu.

Tijelo su potom preuzeli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hitne medicinske pomoći čime je naš posao završen.

Svi timovi GSS KS su radili sinergijski, sinhronizirano i koordinisano u saradnji sa vatrogacima, policajcima i Gorska Služba Spašavanja, Sarajevo - Mountain Rescue Service, Sarajevo što je rezultiralo završavanjem akcije u 04:30h. Zahvalni smo svim strukturama zaštite i spašavanja Kantona Sarajevo koji su se odazvali akciji.

Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo upućuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojke", kazali su iz GSS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije