Danas najavljen bojkot: Posjetili smo pumpe, radnici rekli (ne)očekivane informacije

0
A. L.
Danas najavljen bojkot: Posjetili smo pumpe, radnici rekli (ne)očekivane informacije
A. L. / Benzinske pumpa u Sarajevu

Bojkot bosanskohercegovačkih benzinskih pumpi najavljen je za 25. i 26. juni.

Pokrenuto je to od nepoznatog organizatora putem Facebooka, a veliki broj građana u komentarima je najavio da u ta dva dana neće sipati gorivo zbog enormnih poskupljenja.

 Ekipa portala Radiosarajevo.ba ovim povodom danas je posjetila nekoliko sarajevskih benzinskih pumpi. Na jednoj nismo zatekli ni jedan automobil, a na drugoj je situacija bila više - manje uobičajna jer su tri - četiri automobila stajala u redu za sipanje.

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Čampara traži tematsku sjednicu Skupštine KS, uputio inicijativu: "Mora postojati odgovornost"

Razgovarali smo s radnicima na obje pumpe.

"Situacija je danas kao i svaki dan. Trenutno nema automobila, ali u prvoj smjeni je bilo kao inače. Ne bih rekla da se išta promijenilo", rekla nam je radnica pumpe na kojoj u trenutku dolaska nismo zatekli automobile.

Na drugoj pumpi kažu da nema ni govora o bojkotu.

"Ma, kakav bojkot. Imamo posla danas baš puno. Ne bih rekao da se iko odlučio na bojkot", kazao nam je radnik druge pumpe na kojoj smo bili.

Neke benzinske pumpe su danas imale i više posla nego inače s obzirom na blokadu više od 50 ulica zbog Povorke ponosa. Tako su brojni građani koji su željeli i morali spati gorivo to radili isključivo na pumpama do kojih su se mogli 'probiti'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije